Esztétikai kezelések • fogászat • Dr. Zsila Dávid Fogorvos – XI. kerület • DaviDent
 

Esztétikai kezelések - DaviDent specialitás!

 

 Fogkő eltávolítása (depurálás):
Ez egy elsősorban prevenciós, de egyben esztétikai kezelés is. Ultrahang frekvencián rezgő gépi műszerrel történik. Az íny alatti területek megtisztítására bizonyos esetekben speciális kézi műszerek használata is kiegészíti a gépi fogkő-eltávolítást.

 

 Polírozás:
A fogak felületes elszíneződéseit lehet ilyen módon eltávolítani, melynek eredményeképpen szép fényesen csillogóak lesznek a fogak. Általában fogkőeltávolítás után, annak befejező részeként alkalmazom.

 

 Esztétikus tömések:
Színben és minőségben a legjobban megfelelő, fényre kötő kompozit tömőanyaggal készítem el őket. Az adott fog egyedi formáját, karakterét, áttetszőségének mértékét próbálom meg visszaadni az eredeti állapotának megfelelően.

 

 Inlay, onlay:
Ha a fogból relatív sok anyag hiányzik, akkor a hiányzó részt kiegészítő megoldást nevezzük inlay-nek (magyarul betétnek). Az inlay – amelyet az általam vett lenyomat alapján a fogtechnikus készít el – a fogban lévő üregben ragasztással rögzül. Ezzel a módszerrel a fog koronázása bizonyos esetekben elkerülhetővé válik. Az onlay az inlay-től abban különbözik, hogy az onlay az egész rágófelszínt is beborítja, így védelmet nyújt a fog törése ellen is, például gyökérkezelt fog esetén. Az inlay és az onlay készülhet: aranyból, porcelánból, vagy speciális kerámia erősítésű műanyagból.

 

 Porcelán héj:
A frontfogak esztétikáját szolgálja: alakhibák, rések vagy éppen torlódások korrigálhatóak segítségével, valamint az elszíneződéseket lehet vele elfedni. A porcelán héj elkészítéséhez minimális csiszolás szükséges a fogból, mivel a héj lényegében kontaktlencse vastagságú. Magát a porcelán héjat fogtechnikus készíti el, majd a rendelőben speciális ragasztóval kerül a helyére.

 

 Fémmentes porcelán korona:
Koronák, hidak a klasszikus fémkerámia mellett tisztán porcelánból, vagy cirkóniumdioxid vázas porcelánból is készülhetnek. Amellett, hogy maximális esztétikát és természetességet adnak, a fémallergiát is teljesen kiküszöbölhetjük velük.

 

 Tiszta porcelán korona

 

 Cirkonvázas porcelán korona

 

 Fogékszer:
Elsősorban a felső fogakon szokás elhelyezni, az oldalsó kismetszőn. A fogékszert egy speciális kompozit ragasztóanyaggal rögzítem a foghoz. Ezért nincs szükség fúrásra. A fogékszert minden nehézség nélkül le tudom venni a fogról, annak károsodása nélkül. Az általam használt fogékszerek szervezetbarát anyagból készülnek, így az egészségre nem ártalmasak.

 

 Fogfehérítés:
(Bővebben a fogfehérítésről)

Tudjon meg többet a szolgáltatáshoz kapcsolódó témában!
Van-e megoldás arra, ha valakinek a fogai egészségesek, de nem szépek? »


  Esztétikai fogászat

  Fogak megmentése

  Fogak pótlása

  Gyermekfogászat

  Prevenciós kezelések

  Továbbiak


DaviDent fogászat • Cím:Budapest XI., Etele út 36/A fszt. 5. • Telefon: (+36)-20/472-8035 • Email-cím: davident@davident.hu