Fogfehérítés • fogászat • Dr. Zsila Dávid Fogorvos – XI. kerület • DaviDent
 

Fogfehérítés

 

 Fogfehérítés:
A fehérítés biztonságos, nem tesz kárt a természetes fogakban.
A peroxid tartalmú fehérítőanyagokat több mint 15 éve használják a fogorvosok a világ számos országában, köztük legrégebben az Egyesült Államokban. Ennyi idő alatt kellő tapasztalat halmozódott fel. Ennek alapján bátran elmondhatjuk, hogy a fehérítőanyagok nem tesznek kárt a fogszövetekben, nem marják ki, nem koptatják a fogfelszínt, és nem gyengítik a fogszöveteket. A tömések, valamint a fogpótlások színe egyik eljárás segítségével sem változtatható meg. A kezelés tartósságát nagymértékben befolyásolják (rontják) a páciens táplálkozási szokásai (színező anyagot tartalmazó ételek, italok: kávé, tea), valamint a dohányzás. A fehérítés után 4-5 napig tilos mindenfajta színes étel és ital fogyasztása! Általában egy-másfél évig látható a fogfehérítés hatása. Ez azt jelenti, hogy a visszasötétedés egy lassú folyamat, amely a fogfehérítéstől számítva elkezdődik, és átlagosan ennyi ideig fehérebbek a fogak látható/érzékelhető mértékben. Ezután már csak színkulcs segítségével látható az eredeti sötétebb színhez képest a még fennálló kicsit világosabb szín. Ekkor a fogfehérítés ismételhető, de ilyenkor már elég rövidebb idő és kisebb koncentráció az első fogfehérítéssel elért fehérség újbóli eléréséhez, mivel a fogak az eredeti színükre még nem sötétültek vissza.

Otthoni fogfehérítés:
Az otthoni fogfehérítéshez szükséges egy lágy műanyagból készült rugalmas sín; amelyet az általam vett lenyomat alapján fogtechnikus készít el. Az előírt mennyiségű fehérítő anyagot iránymutatásom alapján Ön teszi bele otthon a sínbe, és a sínt az alsó, ill. felső fogaira helyezi. (Fontos, hogy az ínnyel nem érintkezhet a fogfehérítő anyag.) A fogfehérítés történhet nappal, de akár éjszaka is. A kívánt hatás elérése érdekében a kezelés időtartama kb. 10-14 nap. Az otthoni fogfehérítéssel az eredeti fogszínhez képest egyértelműen látványos mértékben, több árnyalattal világosabb szín érhető el. Mellékhatásként a kezelés alatt érzékenység jelentkezhet. Ennek mértéke egyénenként változik és a felhasznált fehérítőanyag tulajdonságaitól is függ.

Rendelői fogfehérítés:
A rendelői fogfehérítés az alkalmazott fogfehérítő anyag magasabb koncentrációja miatt fogorvosi kontrollt igényel. A kezeléssel az otthoni fogfehérítéshez hasonló eredményt lehet elérni, csak sokkal gyorsabban. Egy, esetleg két alkalom szükséges. Ennek a beavatkozásnak az időtartama egy-másfél óra. A száj előkészítése után a fogfehérítő anyagot a fogakra helyezem, majd a folyamatot annak függvényében ismétlem meg, hogy milyen árnyalatbeli különbség elérésére van szükség. A rendelői fogfehérítés esetében is érvényes, hogy a kezelés alatt és utána néhány napig érzékenység jelentkezhet.

Gyökérkezelt fog fehérítése:
Olyan esetekben, amikor csak egy-egy magányosan elszíneződött gyökérkezelt fog fehérítésére van szükség, az úgynevezett belső fehérítést alkalmazom. Ennek során a fog belsejébe helyezem a Nátrium-perborát tartalmú fehérítőanyagot, melyet egy ideiglenes töméssel zárok. A fehérítőanyagot addig cserélem a fogban hetenként, amíg a fog a szomszédos fogakkal teljesen azonos színű nem lesz. Általában 3-4 alkalom szükséges.


  Esztétikai fogászat

  Fogak megmentése

  Fogak pótlása

  Gyermekfogászat

  Prevenciós kezelések

  Továbbiak

          Ingyenes
          Fogászati röntgen
          Fogak eltávolítása
          Szájsebészet, implantáció
          Fogszabályozás
          Ínygyulladás kezelése
          Fogfehérítés
          Adatkezelési Tájékoztató

DaviDent fogászat • Cím:Budapest XI., Etele út 36/A fszt. 5. • Telefon: (+36)-20/472-8035 • Email-cím: davident@davident.hu