Fogászati röntgen • fogászat • Dr. Zsila Dávid Fogorvos – XI. kerület • DaviDent
 

Fogászati röntgen

 

 Fogröntgen:
Amikor csak egy vagy két fogat szükséges vizsgálni, akkor fogröntgen, azaz hivatalos nevén intraorális röntgen készül. Ezek a felvételek a rendelőben, a fogorvosi székben ülve készülnek. A rendelőben nagyfrekvenciás röntgenkészülék található, melynek következtében a pácienst nagyon minimális sugárterhelés éri. Az intraorális fogröntgen felvétel jóval részletgazdagabb, mint a panoráma felvétel. Tömések széli záródását, gyökértöméseket lehet vele kontrollálni, valamint a fogak közötti, összefekvő részeken elhelyezkedő szuvasodást is ki tudja mutatni.

 

 Panoráma röntgen:
Más néven OP. Átfogó, kétdimenziós képet lehet vele kapni az alsó és felső összes fogról, valamint az állcsontokról. A rendelőben nem, de beutalóval külső helyszínen (a belvárosban) érhető el.

 

 3D röntgen:
3D röntgen elkészítése után méretarányos, több irányból megjeleníthető 3 dimenziós képet kapunk. Nemcsak a csont mennyisége, hanem a csont minősége is vizsgálható a felvételeken. Nagyobb szájsebészeti beavatkozások esetén, vagy implantáció előtti tervezéshez lehet rá szükség. A rendelőben nem, de beutalóval külső helyszínen (a belvárosban) érhető el.


  Esztétikai fogászat

  Fogak megmentése

  Fogak pótlása

  Gyermekfogászat

  Prevenciós kezelések

  Továbbiak

          Ingyenes
          Fogászati röntgen
          Fogak eltávolítása
          Szájsebészet, implantáció
          Fogszabályozás
          Ínygyulladás kezelése
          Fogfehérítés
          Adatkezelési Tájékoztató

DaviDent fogászat • Cím:Budapest XI., Etele út 36/A fszt. 5. • Telefon: (+36)-20/472-8035 • Email-cím: davident@davident.hu