Milyen esetben előnyös a fogbeültetés, azaz az implantáció? • Dr. Zsila Dávid Fogorvos – XI. kerület • DaviDent
 

Milyen esetben előnyös a fogbeültetés, azaz az implantáció?

Alapvetően három esetben nyújt jelentős előnyt az implantáció a klasszikus fogpótlás megoldásaival szemben.
Bizonyos foghiányok pótlásakor ép foganyag feláldozása nélkül lesz lehetőség a fog(ak) pótlására, hiszen a klasszikus híd készítéséhez a hiányt határoló fogakat le kell csiszolni, vagy inlayes híd estén is egy kis üreget kell kialakítani.
Olyan esetben, amikor a hiányt teljes egészében már csak kivehető fogsorral tudnánk pótolni, akkor a fogbeültetést választva rögzített pótlásra kerülhet sor, elkerülve a kivehető fogsor viselését. Fogbeültetéskor a csontba behelyezett implantátumra egy bizonyos idő letelte után készül a fogpótlás.
Teljes fogatlanság esetén a kivehető fogsor stabilizálására nagyon jó megoldás implantátumot, implantátumokat beültetni, mert ezzel nagyságrendi komfortjavulás érhető el.
Az implantáció bármilyen életkorban lehetséges, akár egy, több vagy teljes foghiány esetében. A gyakorlatban az a kedvező „mellékhatás” is tapasztalható, hogy a titán implantátum beültetése után az állcsont kevésbé sorvad.

Olvasson még többet a témában! »


Tekintse meg a témához kapcsolódó szolgáltatásokat!
Fogak pótlása »


Kérdések és válaszokDaviDent fogászat • Cím:Budapest XI., Etele út 36/A fszt. 5. • Telefon: (+36)-20/472-8035 • Email-cím: davident@davident.hu